Útjelző túrák - 2018.augusztus

Helyszín (szöveges)
Esztergom környéke

Folytatjuk Esztergom-Vaskapu környékén a festett jelek felújítását augusztus hó folyamán is. Várunk mindenkit, aki szívesen töltene együtt egy vagy több napot a természetben, mások számára hasznos tevékenységgel: a turista- és zarándokút jelzések felújításával. Olyan mint egy gyalogtúra, csak kevesebbet megyünk és közben jelöljük az utat.

Több lehetséges időpontot is meghirdetünk, beleértve tartalék napokat is. Az alkalmak többsége egyszerű munkatúra: közös jelzésfestés kis csapatokban; viszont egy alkalmat lelki programmal tartunk meg, a júniusi experimentum formájában. Az alkalmakra külön lehet jelentkezni; a résztvevők, az időjárás és a szükséges munkák függvényében nem mindegyiket tartjuk meg.

  • Aug.17 péntek (napközbeni előmunkálatok)
  • Aug.17.este-18.szombat egész nap (útjelző experimentum - lelki programmal egybekötött útjelző túra, ennek jellegét ld. itt)
  • Aug.19. vasárnap délután (útjelző túra - tartalék időpont)
  • Aug.20. hétfő délelőtt (útjelző túra - tartalék időpont)
  • Aug.24. péntek délelőtt (útjelző túra - tartalék időpont)
  • Aug.27. hétfő egész nap (útjelző túra - tartalék időpont)
  • Aug.30.csütörtök egész nap (útjelző túra - tartalék időpont)
  • Aug.31. péntek egész nap (útjelző túra)
  • Szept.1. szombat egész nap (útjelző túra)

Mit kell hozni? : Szállásra polifoamot és hálózsákot, a festéshez vékony zárt öltözéket mely koszolható (nem baj ha esetleg festékes lesz és nem lehet kimosni; hosszú nadrág erősen ajánlott a kullancsveszély és az aljnövényzet miatt), erdei-hegyi terepre megfelelő cipőt, esőkabátot - eső-elriasztónak :) -, elegendő innivalót (kulacsot), ennivalót, fejfedőt nap ellen (bár nagyrészt erdőben leszünk) és nyitottságot. A munkaeszközöket biztosítjuk, de ha van védőkesztyűd, esetleg metszőollód, az jól jöhet. :)

A munka jellege: A nap folyamán kb. 6-7 órát fogunk dolgozni szabadtéren, közte hosszabb ebédszünettel, kisebb csapatokban, meglévő turista- és zarándokutak (erdei ösvények) mentén. Főként fákra festünk jelzéseket, vízbázisú festékkel, ecsettel és sablonnal, a felületet szükség szerint vonókéssel és drótkefével előkészítve, olykor a járhatóságot és a láthatóságot akadályozó növényzet ritkításával (metszőllóval, fűrésszel, kisbaltával). A munka nem különösebben nehéz, de kitartást, gondosságot és odafigyelést igényel, a jelzések elhelyezésében a vezetők útmutatására hagyatkozva. Az egyes feladatokat igény szerint váltogathatjuk.

A munkát a Magyar Természetjáró Szövetség, a Komárom-Esztergom Megyei Természetjáró Szövetség, valamint a Magyar Zarándokút és a Mária Út Egyesület megbízásából ill. támogatásával, a Viator Egyesület keretében, közérdekű önkéntes tevékenységként végezzük.

A részvétel regisztrációhoz kötött, ezen az űrlapon keresztül jelentkezhettek. Jelentkezési határidő mindig a túranapok előtt 2 nappal. A létszám korlátozott.

A szervezők a várható időjárás függvényében (eső esetén) a program elhalasztása mellett dönthetnek, melyet a jelentkezőkkel emailben közölnek.

Üdvözlettel, a szervezők:
Molnár András.

Kép
Esemény jellege
Gyalogos túra
Önkéntes szolgálat/megmozdulás
Egyesületi?
Egyesületi szervezésű program
Nyitott?
Nyitott program
Szervező(k)
Kik várnak?

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer